Hout impregneren

Hebt u een houten voorwerp, een houten gevel of losse houten planken die geïmpregneerd moeten worden? Outdoor Spraying Nederland kan al uw hout impregneren. Met een goede behandelmethode en een professionele aanpak kunnen wij er voor zorgen dat al uw hout deskundig geïmpregneerd wordt. Onze aanpak is uniek en werkt dan ook op elk hout type erg goed.

Professioneel hout impregneren

Hout impregnerenHout impregneren kan je op veel verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld zelf in de weer gaan met een impregneermiddel en het hout naar keuze handmatig impregneren. Dit is mogelijk, met bijvoorbeeld een kwast of een roller. Dit is echter niet de slimste keuze, omdat het hout niet optimaal geïmpregneerd wordt. Bij het rollen of schilderen van hout worden de houtnerven vaak overgeslagen, waardoor insecten of ongedierte nog steeds toegang hebben tot de groeven in het hout. Outdoor Spraying Nederland helpt u graag verder!

Methoden impregneren hout

Ook kun je een methode gebruiken waarbij het houten voorwerp volledig wordt ondergedompeld in een impregneermiddel. Dit is al iets beter, omdat het hout de tijd krijgt om zich vol te zuigen met het middel, waardoor het later meer effect heeft. De beste methode is echter de methode die Outdoor Spraying Nederland gebruikt. Deze methode heeft zich de afgelopen jaren uitstekend bewezen. Onder hoge druk wordt het hout behandeld met het impregneermiddel. Hierdoor neemt het middel alle ruimte in het het hout op en krijg je een hoge fixatie van het middel in het hout. Op den duur is deze laatste methode de beste, omdat de verhouding van het middel in het hout zo hoog mogelijk is.

Hout impregneren door een specialist?

Kies daarom de volgende keer dat u hout wilt impregneren voor de deskundigheid van Outdoor Spraying Nederland, dan weet u zeker dat uw hout uiterst geïmpregneerd is. We geven u ook graag advies over het impregneren van hout.

Neem contact op!